Кајгану као и омлет можете јести за доручак, вечеру или чак лагани летњи ручак уз неку салату. Прави се брзо, а укус јој можете мењати у зависности од инспирације или намирница које тренутно имате у фрижидеру. Направите је само са сиром или са кобасицама, сланином, печуркама... У пролеће је на мом столу неизоставана кајгана са перцима младог лука. Али, парадајз кајгани даје једну посебно освежавајућу ноту и спада у мени омиљене.
Састојци:
- 4-6 јаја
- комад белог сира
- 1 мањи парадајз
- масноћа за пржење
- со
Припрема:
Док се маст или уље загревају у шерпи или тигању умутите јаја, додајте им измрвљени сир и добро сједините. По потреби додајте со. Пржите као и сваку кајгану. За то време, опран парадајз исеците на ситније комаде, убаците га у кајгану при крају пржења. Умешајте, кратко пропржите и служите.
У зависности од броја особа повећајте количину јаја.
Нема коментара:
Постави коментар