недеља, 19. септембар 2010.

ШНЕНОКЛЕ или СНЕЖНЕ ГРУДВЕ

Састојци
  • 2 јаја 
  • 15 кашика шећера 
  • 1 л млека 
  • 1 пудинг од ваниле 
  • 2 кесице ванилин шећера 
Припрема
  1. Сипати у шерпу 1л млека и 10 кашика шећера и оставити да проври.  
  2. Умутити снег од 2 беланца са 2 кашике шећера.  
  3. Када је млеко проврило, скинути га са ватре и у њега кашиком спуштати "грудве"  од умућеног беланца. 
  4. Готове "грудве" извадити у чинију.  
  5. У малу посуду сипати 2-3 кашике шећера да се направи карамел.  
  6. Њега прелити преко "грудви" у чинији.  
  7. У преосталом млеку скувати пудинг, жуманца и ванилин шећер.  
  8. Ову смесу прелити преко "грудви" у чинији.
  9. Шненокле служити охлађене.
Шненокле
Напомена: 
Ово је оригинални рецепт, али моји укућани и ја волимо са мало мање шећера. Најбоље је пробати па регулисати количину шећера по укусу. 

Савет
За сасвим другачије шненокле промените укус пудинга.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...