субота, 25. септембар 2010.

ГИБАНИЦА ОД ХЛЕБА

Ево идеје како можете да искористите хлеб који није свеж, а да то не буду прженице.

Састојци:
  • 800 г хлеба који није свеж
  • 3/4 л млека
  • 200 г белог српског сира
  • 200 г кајмака
  • 3 јајета
  • 1/2 кашике брашна
  • 1 шољица уља
  • соли према потреби
Припрема:
  1. Ставите издробљени сир, кајмак, умућена јаја, брашно (не више од пола кашике), млеко и ако треба, мало соли, у посебну посуду па све измешајте. Подмажите посуду за печење. Пећницу укључите на 220 степени.
  2. Сеците хлеб на мале кришке и ређајте га тако да прекрије дно посуде. Прелијте делом надева. Преко надева поново поређајте кришчице хлеба, прелијте надевом и тако чините док не утрошите хлеб и надев. Последњи слој треба да буде надев. При стављању надева треба да водите рачуна да сир и кајмак не падну на дно, па да за овај површински слој остане само густина. У том случају површина гибанице не би била мека.
  3. Ставите сложену питу у пећницу и пеците око 25 минута док не добије румену покорицу. Печену извадите, попрскајте водом, добро покријте салветама и оставите да се мало прохлади. Сеците и служите, као и сваку питу, уз кисело млеко, јогурт, обично млеко или чај.



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...