петак, 10. септембар 2010.

НОБЛИЦА ТОРТА

Састојци:
  • 1 кг ноблица
  • 3 дцл млека за натапање
  • 4 кесице пудинга од ваниле
  • 1 л млека
  • 400 г кристал шећера
  • 375 г маслаца
  • 100 г млека у праху
  • 200 г млечне чоколаде
  • 2-3 кесице шлага
Припрема:
  1. Скувајте пудинг од литре млека и 400 г шећера и оставите да се охлади. Маслац омекшати на собној температури, па га миксером пенасто умутити и сјединити са охлађеним пудингом. Добијену смесу поделити на два дела. У један део умешајте млеко у праху, а у други отопљену млечну чоколаду.
  2. Ноблице поделити на два једнака дела. Први део натопите у млеку и поређајте на тацну. Премажите филом од чоколаде. Затим поређајте остатак ноблица натопљених у млеку па премажите белим филом. 
  3. По жељи се преко белог фила може ставити још један ред ноблица, У том случају повећајте количину на 1,2 кг ноблица.
  4. Торту преко ноћи оставити у фрижидер да се стегне, а затим је декорисати шлагом.
    Ноблица торта - парче
    Моја деца обожавају ову торту, па су је прошле године обоје тражили за свој рођендан.

    Ноблица торта за Алексу - Ноди
    Ноблица торта за Анастасију - Винкс

    Нема коментара:

    Постави коментар

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...