Састојци:
- 800 г кекса "Ноблице"
- 1 л млека
- 3 дцл млека за натапање кекса
- 4 кесице пудинга од ваниле
- 400 г шећера
- 375 г маслаца
- 100 г млека у праху
- 200 г млечне чоколаде
- 3 кесице шлага
- Скувајте пудинг од литре млека и 400 г шећера и оставите да се охлади.
- Промешајте повремено пудинг како се не би створила корица или га покријте пластичном кухињском фолијом.
- Маслац оставити да омекша на собној температури, па га миксером пенасто умутити и сјединити са охлађеним пудингом.
- Добијену смесу поделити на два дела. У један део умешајте млеко у праху, а у други отопљену млечну чоколаду.
- Ноблице поделити на два једнака дела. Сваки кекс умочите у млеко па ређајте на одговарајућу тацну. Премажите филом од чоколаде. Затим поређајте остатак ноблица умочених у млеко па премажите белим филом.
- По жељи се преко белог фила може ставити још један ред ноблица. У том случају повећајте количину на 1,2 кг ноблица.
- Торту преко ноћи оставити у фрижидер да се стегне, а затим нанети слој умућеног шлага и украсити по жељи.
Нема коментара:
Постави коментар