Састојци:
- 1 кг ноблица
- 3 дцл млека за натапање
- 4 кесице пудинга од ваниле
- 1 л млека
- 400 г кристал шећера
- 375 г маслаца
- 100 г млека у праху
- 200 г млечне чоколаде
- 2-3 кесице шлага
- Скувајте пудинг од литре млека и 400 г шећера и оставите да се охлади. Маслац омекшати на собној температури, па га миксером пенасто умутити и сјединити са охлађеним пудингом. Добијену смесу поделити на два дела. У један део умешајте млеко у праху, а у други отопљену млечну чоколаду.
- Ноблице поделити на два једнака дела. Први део натопите у млеку и поређајте на тацну. Премажите филом од чоколаде. Затим поређајте остатак ноблица натопљених у млеку па премажите белим филом.
- По жељи се преко белог фила може ставити још један ред ноблица, У том случају повећајте количину на 1,2 кг ноблица.
- Торту преко ноћи оставити у фрижидер да се стегне, а затим је декорисати шлагом.
Нема коментара:
Постави коментар