петак, 10. септембар 2010.

НОБЛИЦА ТОРТА

Састојци:
  • 800 г кекса "Ноблице"
  • 1 л млека
  • 3 дцл млека за натапање кекса
  • 4 кесице пудинга од ваниле
  • 400 г шећера
  • 375 г маслаца
  • 100 г млека у праху
  • 200 г млечне чоколаде
  • 3 кесице шлага
Припрема:
  1. Скувајте пудинг од литре млека и 400 г шећера и оставите да се охлади. 
  2. Промешајте повремено пудинг како се не би створила корица или га покријте пластичном кухињском фолијом.
  3. Маслац оставити да омекша на собној температури, па га миксером пенасто умутити и сјединити са охлађеним пудингом. 
  4. Добијену смесу поделити на два дела. У један део умешајте млеко у праху, а у други отопљену млечну чоколаду.
  5. Ноблице поделити на два једнака дела. Сваки кекс умочите у млеко па ређајте на одговарајућу тацну. Премажите филом од чоколаде. Затим поређајте остатак ноблица умочених у млеко па премажите белим филом. 
  6. По жељи се преко белог фила може ставити још један ред ноблица. У том случају повећајте количину на 1,2 кг ноблица.
  7. Торту преко ноћи оставити у фрижидер да се стегне, а затим нанети слој умућеног шлага и украсити по жељи.


















    Нема коментара:

    Постави коментар

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...