петак, 24. септембар 2010.

ИНДИЈСКО ЈЕЛО

Необична, али одлична комбинација укуса.
Састојци:
  • филети белог меса
  • соја сос
  • кари зачин
  • сок од лимуна
  • мед 
 Прилог:
  • пиринач
  • павлака
  • јаје
Припрема:
  1. Направити маринаду од соја-соса, кари зачина, сока од 1 лимуна и 1-2 кашике меда. Количина соја-соса и кари зачина зависи од количине меса и укуса. Ја све стављам отприлике, али доста.
  2. Филете белог меса (количина зависи од броја особа) исећи на коцкице и ставити у маринаду. Маринирати 20-30 минута, а затим на тихој ватри крчкати док се маринада не карамелише. Месо не треба мешати да се не би распало, већ само повремено протрести шерпу.
  3. За то време скувати пиринач у сланој води и кад је већ готов, додати му павлаку умућену са једним јајетом. Добро умешати и кратко оставити на ватри. Тек толико да се јаје скува. Служити уз бело месо.
Индијско јело
Индијско јело

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...