Необична, али одлична комбинација укуса.
Састојци: 
- филети белог меса
 - соја сос
 - кари зачин
 - сок од лимуна
 - мед
 
 Прилог: 
- пиринач
 - павлака
 - јаје
 
Припрема: 
- Направити маринаду од соја-соса, кари зачина, сока од 1 лимуна и 1-2 кашике меда. Количина соја-соса и кари зачина зависи од количине меса и укуса. Ја све стављам отприлике, али доста.
 - Филете белог меса (количина зависи од броја особа) исећи на коцкице и ставити у маринаду. Маринирати 20-30 минута, а затим на тихој ватри крчкати док се маринада не карамелише. Месо не треба мешати да се не би распало, већ само повремено протрести шерпу.
 - За то време скувати пиринач у сланој води и кад је већ готов, додати му павлаку умућену са једним јајетом. Добро умешати и кратко оставити на ватри. Тек толико да се јаје скува. Служити уз бело месо.
 


Нема коментара:
Постави коментар