По рецепту Dr.Oetker-a. Ево како је испало кад сам ја правила.
За тесто:
- 300 г или 2 шоље брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 200 г или 1 шоља шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 3 јаја
- 1,5 шоља млаћенице
- 100 г или 1 шоља праха за напитак од какаоа
За надев:
- 600 мл или 3 шоље слатке павлаке
- 2 кесице учвршћивача за шлаг (кремфикс)
- 2 препуне кашике праха за напитак од какаоа
За украшавање:
- тамни какао прах
- разнобојне бомбоне са чоколадним пуњењем
Припрема:
- За припрему теста измешати брашно са прашком за пециво и просејати у посуду са облим дном. Додати остале састојке и измешати миксером, најпре на кратко најмањом, а затим највећом брзином, 2 минута, док се не добије глатко тесто. Тесто сипати у подмазан и брашном посут плех и пећи у претходно загрејаној рерни (обична рерна на 180°, рерна са врелим ваздухом 160°, плинска: степен 2-3). Кад се колач охлади премазати га надевом.
- За припрему надева чврсто улупати слатку павлаку са учвршћивачем за шлаг и прахом за напитак од какаоа. Шлаг са какаом равномерно премазати по кори и виљушком извући шаре по шлагу.
- Непосредно пре сервирања, у малим мрљама посути какао прах по површини и распоредити шарене чоколадне бомбоне.
Не знам да ли млаћеница може да се купи код нас па сам користила јогурт од 0,9% мм, али ми је било потребно више од мере дате у рецепту. За кору сам користила обичан какао, а за надев и украшавање Nesquick прах. Бомбонице су Smarties и BoniTop.
Нема коментара:
Постави коментар