четвртак, 23. септембар 2010.

ШАРЕНИ ПЕНАСТИ КОЛАЧИ

По рецепту Dr.Oetker-a. Ево како је испало кад сам ја правила. 
За тесто: 
  • 300 г или 2 шоље брашна 
  • 1 кесица прашка за пециво 
  • 200 г или 1 шоља шећера 
  • 1 кесица ванилин шећера 
  • 3 јаја 
  • 1,5 шоља млаћенице 
  • 100 г или 1 шоља праха за напитак од какаоа 
За надев: 
  • 600 мл или 3 шоље слатке павлаке 
  • 2 кесице учвршћивача за шлаг (кремфикс) 
  • 2 препуне кашике праха за напитак од какаоа 
За украшавање: 
  • тамни какао прах 
  • разнобојне бомбоне са чоколадним пуњењем 
Припрема: 
  1. За припрему теста измешати брашно са прашком за пециво и просејати у посуду са облим дном. Додати остале састојке и измешати миксером, најпре на кратко најмањом, а затим највећом брзином, 2 минута, док се не добије глатко тесто. Тесто сипати у подмазан и брашном посут плех и пећи у претходно загрејаној рерни (обична рерна на 180°, рерна са врелим ваздухом 160°, плинска: степен 2-3). Кад се колач охлади премазати га надевом. 
  2. За припрему надева чврсто улупати слатку павлаку са учвршћивачем за шлаг и прахом за напитак од какаоа. Шлаг са какаом равномерно премазати по кори и виљушком извући шаре по шлагу. 
  3. Непосредно пре сервирања, у малим мрљама посути какао прах по површини и распоредити шарене чоколадне бомбоне. 
Не знам да ли млаћеница може да се купи код нас па сам користила јогурт од 0,9% мм, али ми је било потребно више од мере дате у рецепту. За кору сам користила обичан какао, а за надев и украшавање Nesquick прах. Бомбонице су Smarties и BoniTop.
Шарени пенасти колачи
Шарени пенасти колачи