Као ужина за децу је одличан. Такође, незаменљив за време летњих врућина. Онако хладан и сластан, бољи је и од сладоледа.
Састојци:
- 6 јаја
- 8 кашика шећера
- 3 кашике оштрог брашна t-400
- 4 кашике гриза
- 1 л млека
- 1 кесица ванилин шећера
- по жељи, стругана кора једног лимуна
Припрема:
- Одвојите жуманца од беланаца, умутите их са 6 кашика шећера, постепено, кашику по кашику, додајте брашно и гриз и ако волите стругану кору једног лимуна.
- Измешајте и додајте чврст снег од беланаца. Пажљиво све измешајте и сипајте у подмазан и брашном посут плех. Пеците на 220°Ц док кох не порумени и нарасте. Смањите температуру на 200°Ц и довршите печење.
- Млеко угрејте, зашећерите га са преостале 2 кашике шећера, додајте ванилин шећер и њиме прелијте кох. Оставите да кох упије већи део течности, па сеците и служите.
Нема коментара:
Постави коментар