субота, 11. септембар 2010.

КОХ ОД ГРИЗА И ЈАЈА

Као ужина за децу је одличан. Такође, незаменљив за време летњих врућина. Онако хладан и сластан, бољи је и од сладоледа. 

Састојци: 
  • 6 јаја 
  • 8 кашика шећера 
  • 3 кашике оштрог брашна t-400 
  • 4 кашике гриза 
  • 1 л млека 
  • 1 кесица ванилин шећера 
  • по жељи, стругана кора једног лимуна 
Припрема: 
  1. Одвојите жуманца од беланаца, умутите их са 6 кашика шећера, постепено, кашику по кашику, додајте брашно и гриз и ако волите стругану кору једног лимуна. 
  2. Измешајте и додајте чврст снег од беланаца. Пажљиво све измешајте и сипајте у подмазан и брашном посут плех. Пеците на 220°Ц док кох не порумени и нарасте. Смањите температуру на 200°Ц и довршите печење. 
  3. Млеко угрејте, зашећерите га са преостале 2 кашике шећера, додајте ванилин шећер и њиме прелијте кох. Оставите да кох упије већи део течности, па сеците и служите. 
Кох

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...