петак, 17. септембар 2010.

ХРСКАВЕ ГОМИЛИЦЕ

Хрскаво, слатко, лако, укусно.... Од дате мере испадне око 60 комада. 

Састојци
  • 100 г ољуштених бадема 
  • 100 г млечне чоколаде 
  • 25 г маслаца 
  • 75 г кукурузних пахуљица (корнфлекса) 
  • шећер у праху за посипање 
  • папирне корпице 
Припрема
  1. Раздвојте бадеме на половине па их пропржите на тигању без додатка масноће. 
  2. Чоколаду изломите на коцкице па је растопите у маслацу. 
  3. У растопљену чоколаду умешајте бадеме и корнфлекс. 
  4. Двема кашичицама обликујте колачиће величине залогаја и спустите их у папирне корпице. Оставите их да се суше два сата, а затим их поспите шећером у праху. 
Хрскаве гомилице
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...