Кифлице са лешницима |
За тесто:
- 300 г брашна
- прстохват соли
- 200 г путера (собне температуре)
- 200 г крем сира
За посипање:
- 175 г печеног лешника (крупно млевеног)
- 75 г шећера
- 75 г смеђег шећера
- 1/2 кашичице цимета
За пуњење:
- 250 г крема од лешника (по вашем избору)
Припрема:
- У брашно додати путер и со па сјединити. Додати крем сир и умесити у глатко тесто.
- Тесто поделите на 6 делова. Сваки део мало спљоштите и оставите у фрижидер барем на сат времена.
- Помешајте млевени лешник, шећер и цимет.
- Охлађено тесто развити између два парчета папира за печење (или пријањајуће фолије) у круг, пречника око 25 цм.
- Тесто посути мешавином лешника и шећера, утиснути оклагијом, па окренути тесто и поступак поновити и на другој страни.
- Круг исећи на 8 троуглова. На шири део сваког троугла ставити кашичицу крема па увити у кифлицу.
- Кифлице слагати на плех са папиром за печење. (Не мора се правити већи размак.)
- Поступак поновити са осталим деловима теста.
- Кифлице пећи на 180°Ц у унапред загрејаној рерни, 23-25 минута.
Кифлице са лешницима |
Испробано по рецепту са блога Кухиња запослене жене
Нема коментара:
Постави коментар