Медењак с мрвицама |
За тесто:
- 2 јаја
- 200 мл уља
- 500 мл млека
- 2 кашике меда
- 2 кашике какао праха
- 300 г шећера у праху
- 400 г брашна
- кашичица соде бикарбоне
- кашичица цимета
За премазивање:
- кашика-две мармеладе од рибизле (мешана, кајсија...)
- 200 г чоколаде за глазуру
Припрема:
- Све састојке за тесто ставите у дубљу чинију и мутите док не добијете глатко тесто. Можете посебно сјединити суве и влажне састојке па их онда спојити или умутити јаја па постепено додавати остале састојке.
- Тесто сипајте у подмазан и брашном посут плех.
- Пре печења, по жељи, тесто можете да поспете сецканим кандираним воћем.
- Пеците пола сата на 180 степени па чачакалицом проверите да ли је тесто печено и по потреби га допеците. Ја сам овај пут лоше проценила потребну величину тепсије тако да ми је колач доста нарастао на средини и ту где је био дебљи требало му је више времена да се испече - скоро 45 минута. Користила сам тепсију чије су димензије приближно 20х30 цм. Значи, потребна је већа тепсија како би колач равномерно нарастао.
- Печени колач премажите мармеладом коју сте претходно загрејали са врло мало воде.
- Кад се мармелада прохлади и стегне прелијте и глазуром од чоколаде и поспите шећерним мрвицама.
Медењак с мрвицама |
Нема коментара:
Постави коментар