![]()  | 
| Медењак с мрвицама | 
За тесто:
- 2 јаја
 - 200 мл уља
 - 500 мл млека
 - 2 кашике меда
 - 2 кашике какао праха
 - 300 г шећера у праху
 - 400 г брашна
 - кашичица соде бикарбоне
 - кашичица цимета
 
За премазивање:
- кашика-две мармеладе од рибизле (мешана, кајсија...)
 - 200 г чоколаде за глазуру
 
Припрема: 
- Све састојке за тесто ставите у дубљу чинију и мутите док не добијете глатко тесто. Можете посебно сјединити суве и влажне састојке па их онда спојити или умутити јаја па постепено додавати остале састојке.
 - Тесто сипајте у подмазан и брашном посут плех.
 - Пре печења, по жељи, тесто можете да поспете сецканим кандираним воћем.
 - Пеците пола сата на 180 степени па чачакалицом проверите да ли је тесто печено и по потреби га допеците. Ја сам овај пут лоше проценила потребну величину тепсије тако да ми је колач доста нарастао на средини и ту где је био дебљи требало му је више времена да се испече - скоро 45 минута. Користила сам тепсију чије су димензије приближно 20х30 цм. Значи, потребна је већа тепсија како би колач равномерно нарастао.
 - Печени колач премажите мармеладом коју сте претходно загрејали са врло мало воде.
 - Кад се мармелада прохлади и стегне прелијте и глазуром од чоколаде и поспите шећерним мрвицама.
 
![]()  | 
| Медењак с мрвицама | 


Нема коментара:
Постави коментар