понедељак, 13. септембар 2010.

KAРАЂОРЂЕВА ШНИЦЛА

За посебне прилике.
Састојци:
  • 4 веће свињске (или јунеће) шницле од бута
  • 150 г кајмака
  • 2 јаја
  • брашно
  • мрвице (презле)
  • со
  • масноћа за пржење
Припрема:
  1. Шницле истањите тучком за месо, мало посолите и оставите да одстоје. 
  2. На сваку шницлу ставите четвртину кајмака, завијте у ролну и ивице причврстите чачкалицом. 
  3. Ролне уваљајте у брашно, умочите у јаја, па у мрвице и пржите на врелој масноћи да порумене са свих страна.
  4. Послужите топло уз тартар сос и помфрит или кромпир пире и сезонску салату.
Карађорђева шницла
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...