уторак, 21. септембар 2010.

ВАСКРШЊА ПЛЕТЕНИЦА

Састојци:
  • 500 г брашна
  • 50 г шећера
  • 1/2 кашичице соли 
  • 125 г маслаца
  • 125 мл млека
  • 1 коцкица квасца
  • 1 јаје
  • 1 жуманце
  • 2 кашике павлаке
Припрема:
  1. Брашно и со помешамо у једној чинији. 
  2. Маслац пенасто умутимо са шећером и јајима. 
  3. Квасац удробимо у млако млеко и оставимо да се подигне. 
  4. Кад се подигне, квасац помешамо са брашном, додамо маслац и месимо све док не добијемо глатко тесто.
  5. Тесто оставимо покривено око пола сата и након тога премесимо и поделимо на три дела. 
  6. Од сваког дела умесимо по један ваљак и направимо плетеницу или венчић или већ по избору.
  7. Плетеницу или венац ставимо у намашћену тепсију и оставимо опет да се одмори неких пола сата. 
  8. У међувремену помешамо жуманце са павлаком и намажемо тесто. 
  9. Печемо отприлике 30 минута.
Васкршња плетеница



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...