уторак, 14. септембар 2010.

ЧИЛИ ГОВЕДИНА

Гурмански зачињен оброк.
Састојци:
  • 600 г говедине од бута
  • 4 кашике уља
  • 3 главице лука
  • 500 г парадајза
  • 3-5 љутих папричица
  • 4 чена белог лука
  • 1 кашичица густина
  • 300 г црвеног пасуља (из конзерве)
  • со
  • бибер
Припрема:
  1. Папричице опрати, очистити од семенки и насецкати на ситне коцке. Бели лук исећи на листиће, а парадајз на коцке. Месо очистити од масноће, исећи га на коцке и зачинити сољу и бибером.
  2. У довољно великом тигању загрејати масноћу, пропећи месо, додати лук и све пропржити. Долити мало воде. Поклопити и динстати на лаганој ватри док месо не омекша. По потреби долити воду.
  3. Пасуљ из конзерве испрати хладном водом, оцедити. Јело закувати густином који је претходно размућен у мало хладне воде.
  4. На крају додати пасуљ. Када још једном проври, склонити са ватре. Служити украшено першуном и љутом папричицом.
Савет:
Уколико имате малу децу или ваши укућани не воле љуто, једноставно избаците љуте папричице из рецепта и уживајте у оброку.

Чили говедина

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...