Гурмански зачињен оброк.
Састојци:
- 600 г говедине од бута
- 4 кашике уља
- 3 главице лука
- 500 г парадајза
- 3-5 љутих папричица
- 4 чена белог лука
- 1 кашичица густина
- 300 г црвеног пасуља (из конзерве)
- со
- бибер
Припрема:
- Папричице опрати, очистити од семенки и насецкати на ситне коцке. Бели лук исећи на листиће, а парадајз на коцке. Месо очистити од масноће, исећи га на коцке и зачинити сољу и бибером.
- У довољно великом тигању загрејати масноћу, пропећи месо, додати лук и све пропржити. Долити мало воде. Поклопити и динстати на лаганој ватри док месо не омекша. По потреби долити воду.
- Пасуљ из конзерве испрати хладном водом, оцедити. Јело закувати густином који је претходно размућен у мало хладне воде.
- На крају додати пасуљ. Када још једном проври, склонити са ватре. Служити украшено першуном и љутом папричицом.
Савет:
Уколико имате малу децу или ваши укућани не воле љуто, једноставно избаците љуте папричице из рецепта и уживајте у оброку.
Нема коментара:
Постави коментар