понедељак, 02. децембар 2013.

СЛАТКЕ ШАРЕНЕ КИФЛИЦЕ

Слатке шарене кифлице
За тесто:
  • 1 кг меког брашна, 
  • 250 мл топлог млека, 
  • 250 мл уља, 
  • 1/2 коцке квасца, 
  • 2 кашике шећера, 
  • 3 јаја, 
  • 4 кашике какаоа 
За сируп: 
  • 500 г кристал шећера, 
  • 2 кесице ванилин шећера, 
  • 500 мл воде 
По жељи: 
  • кокосово брашно 
Слатке шарене кифлице
Припрема: 
  1. У топло млеко ставити шећер и квасац и сачекати да надође. 
  2. За то време миксером умутити јаја, постепено додати уље и на крају додати и надошли квасац и промешати. 
  3. Смесу поделити у две посуде па у једну додати просејани какао прах и сјединити. Постепено додавати 500 г брашна и замесити мекше тесто. Може се десити да вам не буде потребна цела количина брашна због додатог какао праха. 
  4. У другу посуду по жељи можете додати мало кокосовог брашна, а затим постепено и преосталих 500 г брашна и опет умесити мекше тесто.  
  5. Сваки део теста поделити на 4 лопте, а затим посебно расклагијати једну црну и једну белу лопту у већи круг. 
  6. Бели круг ставите на црни па их још мало заједно расклагијајте како би се слепили. 
  7. Исеците на 12 троуглова и увијте их у кифице. 
  8. Кифлице ређајте у малацем подмазан и брашном посут плех. 
  9. Поступак поновите још три пута. 
  10. Кифлице пећи у рерни загрејаној на 200 степени  15-20 минута. 
  11. Шећер, ванилин шећер и воду сипати у шерпу и кувати 5 минута. Скуван шећерни сируп оставите да се охлади. 
  12. Печене кифлице потапајте у сируп једну по једну. Ређајте их у плех и залијте остатком сирупа. 
  13. По жељи, заливене кифлице поспите кокосовим брашном.
Слатке шарене кифлице

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...