понедељак, 16. април 2012.

ВАСКРШЊА ПЛЕТЕНИЦА 2

Потребно је: 
  • 20 г свежег квасца, 
  • 80 г шећера, 
  • 250 мл млека, 
  • 600 г брашна, 
  • 1 кашичица соли, 
  • 2 јаја + 1 за премазивање 
  • 2 кашичице рендане коре од лимуна (ако волите, није обавезно) 
Припрема: 
  1. У мало млаког млека ставити квасац и кашичицу шећера, промешати и оставити да надође. 
  2. У брашно додати со, шећер, (кору лимуна), надошли квасац, јаја и преостало млеко. По потреби додати још брашна. 
  3. Умесити глатко тесто и оставити на топлом да надође док се волумен не удвостручи. 
  4. Премесити и поделити на три дела.
  5. Исплести плетеницу. 
  6. Спојити крајеве да буде округла или оставити дугуљасту, по жељи. 
  7. Премазати тесто размућеним јајетом. 
  8. Оставити да одстоји 15-ак минута. 
  9. За то време зарејати рерну на 180 степени.
  10. Пећи 30-40 минута у зависности од јачине ваше рерне. 
Васкршња плетеница

3 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...