четвртак, 19. мај 2011.

ТОРТА "ЉУБАВНО ГНЕЗДО"

Јуче ми је била годишњица брака. 💕За ту прилику једна тортица симболичног назива. Изволите, послужите се. 🍰
Љубавно гнездо
За кору
  • 10 беланаца
  • 350 гр шећера
  • 1 супена кашика сока од лимуна
  • 250 гр ораха
За фил:
  • 10 жуманаца
  • 250 гр шећера
  • 4 пудинга од ваниле
  • 1 л млека
  • 250 гр путера
  • 200 гр кокосовог брашна
За украшавање
  • 100 гр чоколада за јело и кување
  • 2 кесице шлага
  • млеко или вода за шлаг 
Љубавно гнездо
Припрема:
За кору умутити беланца са шећером и лимуновим соком. У тепсију обложену папиром за печење нанети издробљене (или грубо сецкане) орахе, а на њих умућена беланца. Пећи 15' на 200 степени. Заправо, тако је по рецепту, али ја сам снизила температуру и више сушила кору. 

За фил, миксером умутити жуманца са 150 гр шећера и на пари скувати крем. У литри млека на уобичајен начин скувати 4 пудинга од ваниле са 100 гр шећера. Оставити да се охлади.

У охлађени пудинг додати размекшали путер и умутити миксером, а затим додати и крем од жуманаца. Трећину крема одвојити, а у преостале две трећине додати кокосово брашно.

Кору исећи на три једнака дела по дужини. На прву кору нанети део фила без кокосовог брашна, посути ренданом чоколадом па нанети остатак истог фила. Ставити другу кору па је премазати филом са кокосовим брашном. Ставити трећу кору и целу торту премазати преосталим филом са кокосовим брашном. Посути ренданом чоколадом и украсити шлагом и преосталом чоколадом. 
Љубавно гнездо

6 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...