Фереро кидс |
Подлога:
- 400 гр наполитанки од лешника
- 400 гр нутеле
Крем:
- 200 гр чоколаде са сецканим лешницима
- 50 гр чоколаде за кување
- 200 гр млечног намаза ("вајкрем")
- 3 кесице учвршћивача за шлаг
- 500 мл слатке павлаке
- 1 кесица ванилиног шећера
Састојци за торту Фереро кидс |
Припрема:
- Наполитанке добро уситнити и помешати са нутелом. Ја сам наполитанке изломила рукама, а онда их виљушком добро уситнила. У оригиналном рецепту пише 5 великих кашика нутеле. Моје кашике су биле баш пуне, па кад сам сипала тих 5 кашика видела сам да у теглици нутеле од 400 г није остало баш пуно и онда сам додала све. Смесу треба добро повезати. То можете урадити рукама или као ја дуго и пажљиво мешати кашиком док се све не сједини и лепо уједначи.
- Калуп пречника 24 цм (мој је мало мањи) премазати са врло мало уља, распоредити смесу и лагано утиснути. Уколико то радите рукама по потреби их навлажите, а можете и добро поравњати истом оном кашиком којом сте мешали смесу. Подлогу ставити у фрижидер.
- Док се подлога хлади и стеже, припремити крем. Изломите обе чоколаде на парчиће и ставите у шерпицу па прелијте са 100 мл слатке павлаке. Отопите чоколаду на пари или врло лаганој ватри па оставити да се мало охлади.
- За то време умутити остатак павлаке, млечни намаз, ванилин шећер и кремфикс у чврст крем. Додати му млаку чоколадну смесу и све још кратко измутити миксером. Тек да се масе сједине. Подлогу премазати кремом и вратити у фрижидер на неколико сати да се добро охлади. Пре служења украсити по жељи.
Фереро кидс |
Фереро кидс |
Фереро кидс |
pošla mi je voda na usta ... kad budu kuvar igrice.. sigurno pravim :D
ОдговориИзбришиMa ne cekam do kuvar igrica;)Njami:)
ОдговориИзбришиJoj, koliko cokoladiceeee:) da, da, eh kada bih mogla jedno parčence;)))
ОдговориИзбришиP. S. Dopada mi se nov izgled:)
Odlična torta, jednom sam dobila ove napolitanke na poklon, odlične su
ОдговориИзбришиDivna torta,prelep novi izgled bloga!!Jos da mi je parcence ove cokoladne torte:))
ОдговориИзбришиHvala svima. Drago mi je da vam se dopadaju i torta i novi izgled bloga :)
ОдговориИзбриши