Састојци: 
- 7 јаја
 - 7 кашика брашна
 - 3 павлаке
 - 1/2 кесице прашка за пециво
 - 400-500 г сремског сира
 - 125 г маслаца
 - 4-6 кашика ајвара
 - 100-150 г качкаваља
 - со
 
Припрема: 
- Умутити беланца па им додати жуманца и мутити још мало. Додати прстохват соли, брашно, павлаку и прашак за пециво. Кору пећи на 180ºЦ. Готова је чим почне да се одваја од плеха, тако да остане жута. Ја кору печем у великом плеху од рерне, тако да буде танка, а готову пресечем на пола и добијем две коре.
 - За фил треба пропасирати сир, додати му омекшали маслац, павлаку и ајвар.
 - На кору нанети половину фила, затим ставити другу кору, па остатак фила. Целу торту премазати павлаком и украсити наренданим качкаваљем. Као украс се могу додати и украси од шунке и краставчића.
 
Ко воли "тежу" варијанту може торту да премаже мајонезом уместо павлаке, али треба имати у виду да се мајонез брзо "суши" у фрижидеру тако да треба покрити торту или је брзо појести.

Sjajno! Moram probati da zgotovim ovo.. često mi se desi da na slavama, svabama i ostalim svetkovinama upravo slana torta bude najbolje jelo. Meni makar... Znam da ih ima više vrsta, ali, ova je solidna za pripremiti i nije puno skupa... :)
ОдговориИзбришиFala Gago, stvarno si maher.
Да, и ја имам неколико различитих рецепата, али ова је једноставна, а заиста врло укусна. Сремски сир, ајвар, павлака... шта ту може да не буде добро? ;)
ОдговориИзбриши