субота, 22. јануар 2011.

КРЕМПИТА СА КЕКСОМ


Кремпита са кексом
Потребно је:
  • 400-500 г кекса 
  • 4 жуманца
  • 8 кашика шећера
  • 3 кашике гриза
  • 3 кашике брашна 
  • 1 литар млека
  • 250 г путера/маслаца
Припрема:
У шерпу са 700 мл млека додамо шећер, а затим брашно и гриз. У остатак млека размутимо жуманца па све сјединимо. Кувамо крем. Када крем добије потребну густину, склонимо са шпорета и оставимо да се охлади. У охлађени крем додамо путер омекшан на собној температури. Све сјединимо миксером. Дно правоугаоне тепсије прекријемо слојем кекса, премажемо филом и поступак понављамо док има материјала, с тим што завршавамо филом. Оставимо да се охлади и стегне у фрижидеру. Кремпиту сечемо на коцке и сервирамо украшено издробљеном чоколадом.

Кремпита са кексом