субота, 22. јануар 2011.

КРЕМПИТА СА КЕКСОМ


Кремпита са кексом
Потребно је:
  • 400-500 г кекса 
  • 4 жуманца
  • 8 кашика шећера
  • 3 кашике гриза
  • 3 кашике брашна 
  • 1 литар млека
  • 250 г путера/маслаца
Припрема:
У шерпу са 700 мл млека додамо шећер, а затим брашно и гриз. У остатак млека размутимо жуманца па све сјединимо. Кувамо крем. Када крем добије потребну густину, склонимо са шпорета и оставимо да се охлади. У охлађени крем додамо путер омекшан на собној температури. Све сјединимо миксером. Дно правоугаоне тепсије прекријемо слојем кекса, премажемо филом и поступак понављамо док има материјала, с тим што завршавамо филом. Оставимо да се охлади и стегне у фрижидеру. Кремпиту сечемо на коцке и сервирамо украшено издробљеном чоколадом.

Кремпита са кексом

9 коментара:

  1. Majko mila kako fantastično izgledaju, njamii...sve pohvale!
    Da znaš da bih rado smazala dvije ...:)
    Kiss.

    ОдговориИзбриши
  2. A koliko brasna,zaboravila si da nam napises?Super izgleda,verujem da je ukusna a jos i brza.:)

    ОдговориИзбриши
  3. dok e stigne brasno ... :)))
    odusevila me krema, bas domaca kakvu volim. za pravu krempitu kuvam slican krem sa jajima.

    jesi li probala ovo sa piskotama?

    ОдговориИзбриши
  4. Хвала девојке! Мајче, 3 кашике брашна, супер си приметила. Одма едитујем рецепт :) Супер брза кремпита, само још кад не би морали да чекамо да се охлади... Нисам правила са пишкотама, у ствари, данас сам први пут испробала овај рецепт и допао нам се.

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...