Потребно је:
- 400-500 г кекса
- 4 жуманца
- 8 кашика шећера
- 3 кашике гриза
- 3 кашике брашна
- 1 литар млека
- 250 г путера/маслаца
Припрема:
У шерпу са 700 мл млека додамо шећер, а затим брашно и гриз. У остатак млека размутимо жуманца па све сјединимо. Кувамо крем. Када крем добије потребну густину, склонимо са шпорета и оставимо да се охлади. У охлађени крем додамо путер омекшан на собној температури. Све сјединимо миксером. Дно правоугаоне тепсије прекријемо слојем кекса, премажемо филом и поступак понављамо док има материјала, с тим што завршавамо филом. Оставимо да се охлади и стегне у фрижидеру. Кремпиту сечемо на коцке и сервирамо украшено издробљеном чоколадом.
Кремпита са кексом |
Majko mila kako fantastično izgledaju, njamii...sve pohvale!
ОдговориИзбришиDa znaš da bih rado smazala dvije ...:)
Kiss.
Sjajno izgleda draga !! Odličan recept!!
ОдговориИзбришиLepo i na brzinu. Svidja mi se! :)
ОдговориИзбришиA koliko brasna,zaboravila si da nam napises?Super izgleda,verujem da je ukusna a jos i brza.:)
ОдговориИзбришиdok e stigne brasno ... :)))
ОдговориИзбришиodusevila me krema, bas domaca kakvu volim. za pravu krempitu kuvam slican krem sa jajima.
jesi li probala ovo sa piskotama?
Jednostavno a ukusno!
ОдговориИзбришиХвала девојке! Мајче, 3 кашике брашна, супер си приметила. Одма едитујем рецепт :) Супер брза кремпита, само још кад не би морали да чекамо да се охлади... Нисам правила са пишкотама, у ствари, данас сам први пут испробала овај рецепт и допао нам се.
ОдговориИзбришиIzgleda fantastično!!!
ОдговориИзбришиOdlicno su ispale. Eto novih ideja ;)
ОдговориИзбриши