среда, 20. април 2011.

МЉАЦ - МЉАЦ МЕСО (ДИНСТАНО МЕСО)

Ево једног једноставно, а укусног начина за спремање меса. Мере вам нећу давати јер све зависи за колико особа припремате и да ли планирате да имате ручак за два дана. Наиме, овако спремљено месо је подједнако укусно и другог дана. Мекано и сочно. Просто се топи у у стима.
Као што рече моје дете: "Мама ово је мљац - мљац месо!" :)
  • свињско месо од бута
  • маст
  • црни лук
  • со
  • црвена зачинска паприка 
  • вода 
Месо опрати па исећи на коцкице. У шерпу ставити маст па кад се отопи и загреје додати месо. Благо пропржити и долити сасвим мало воде. Динстати поклопљено на тихој ватри (3 од 9 подеока на мом шпорету). Повремено промешати и по потреби додати још мало воде. Када месо сасвим омекша (некада је потребно и сат и по времена), додати црни лук исечен на ребарца, посолити и додати паприку и још мало масти. Све добро промешати и крчкати још мало. Служити са кромпир пиреом или евентуално макаронама.
Мљац-мљац месо (динстано месо)
Мљац-мљац месо (динстано месо)
Мљац-мљац месо (динстано месо)
Мљац-мљац месо (динстано месо)