Ево једног једноставно, а укусног начина за спремање меса. Мере вам нећу давати јер све зависи за колико особа припремате и да ли планирате да имате ручак за два дана. Наиме, овако спремљено месо је подједнако укусно и другог дана. Мекано и сочно. Просто се топи у у стима.
Као што рече моје дете: "Мама ово је мљац - мљац месо!" :)
Месо опрати па исећи на коцкице. У шерпу ставити маст па кад се отопи и загреје додати месо. Благо пропржити и долити сасвим мало воде. Динстати поклопљено на тихој ватри (3 од 9 подеока на мом шпорету). Повремено промешати и по потреби додати још мало воде. Када месо сасвим омекша (некада је потребно и сат и по времена), додати црни лук исечен на ребарца, посолити и додати паприку и још мало масти. Све добро промешати и крчкати још мало. Служити са кромпир пиреом или евентуално макаронама.
Izgleda jako ukusno!
ОдговориИзбришиKiss i pozdrav.
Mmmmmmm mesoooo - obožavam ovako jednostavno spremljeno meso!!
ОдговориИзбришиDragana za ovako divne recepte čeka te blog nagrada na mom blogu :)).
ОдговориИзбришиUuuuh, baš dobro. Sad bih probala malo:))) Pozzzz
ОдговориИзбришиOvo je uvek odlicno, nesto poput finog gulasa...ma, zna dete sta valja, mljac!;)))
ОдговориИзбриши