среда, 17. октобар 2012.

КУКУРУЗНЕ КИФЛИЦЕ

Потребно је:
  • 200 г паленте
  • 400 мл воде 
  • 1 кашика соли
  • 700 г брашна Т-500 
  • 500 мл млека 
  • 150 мл уља 
  • 1 свежи квасац 
  • 1 кашичица шећера 
Припрема: 
  1. Паленту скувати у 400 мл воде и охладити да буде млака. 
  2. У 100 мл млека додати кашичицу шећера и смлачити. 
  3. Додати коцкицу свежег квасца и сачекати да се подигне. 
  4. 400 мл млека и 150 мл уља спојити и лагано загрејати. 
  5. У чинију сипати просејано брашно па додати нарасли квасац и загрејно млеко са уљем.
  6. Умесити глатко тесто. По потреби додати још мало брашна.
  7. Додати скувану паленту и добро замесити тесто. 
  8. Тесто оставити да нараста око пола сата па га размесити и увити кифлице. 
  9. Пре печења, кифлице поређајте у плех па их оставите још неко време да нарасту.
  10. По жељи их премажите умућеним јајетом и поспите палентом.
  11. Пећи на 200-220 степени у претходно загрејаној рерни док не порумене. 
Кукурузне кифлице
Пуна чинија кукурузних кифлица
Кукурузна кифлица
Направила сам и неколико комада без премазивања јајетом и посипања палентом, а и неколико минијатурних кифлица. 
Кукурузне кифлице
Мини кукурузна кифлица
"Мама кифлица и дете кифлица"
Као што моја деца кажу "мама кифлица и дете кифлица".  
Мама кифлица и дете кифлица :)