недеља, 14. новембар 2010.

МУСАКА ОД ПРАЗИЛУКА

Ево једног зимског јела, калоричног и пуног витамина.

Мусака од празилука
Очистите и исецкајте 1 килограм празилука, па га динстајте на масноћи са мало воде. Мешајте и по потреби доливајте воду. Кад се размекша, да буде скоро као крем, додајте пола килограма млевеног јунећег меса, посољеног, побибереног, са мало алеве паприке и измешаног са 1 или 2 цела јајета. Измешајте месо и празилук, пропржите још мало па ставите у рерну да се запече.

Мусака од празилука
Савет:  
Ако не подносите оштар мисрис празилука, ставите при динстању на врх ножа соде бикарбоне.

2 коментара:

  1. Volim praziluk i cesto ga koristim, ali nikada nisam cula za musaku od praziluka! Skroz interesantno i, verujem, odlicno jelo :)

    ОдговориИзбриши
  2. Iskreno, ovo jelo je novo i za mene iako recept imam dugo. Juče sam ga prvi put isprobala i iako nosi naziv musaka, ne pravi se na uobičajen način. Moj suprug je bio oduševljen dok je za mene bilo malo jako pa preporučujem kiselo mleko ili sir kao prilog.

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...