среда, 02. фебруар 2011.

СУТ ПИТА

Ево још једног старинског рецепта. Није "за падање у несвест", али кад немате ништа слатко у кући, може да прође. Бар му моји слаткољупци нису нашли замерке. Ја сам мало строжија ;)

Сут пита
Састојци:
  • 8 јаја
  • 8 кашика брашна
  • 1 дл млека
  • 2,5 дл воде
  • 250 г шећера
  • кесица ванилин шећера
Припрема:
  1. Добро умутити јаја па постепено додавати брашно и мутити да не остану грудвице. Ово налити млеком, промешати, а затим изручити у загрејан плех подмазан уљем. 
  2. Сут питу пећи на 200°С 30-40 минута.
  3. У међувремену прокувати воду, шећер и ванилин шећер, па тим сирупом прелити сут питу и оставити је да стоји док не упије сав сируп. Сећи на коцке и служити.
Сут пита
Напомена
Јаја која сам користила су била баш велика, тако да је смеса после додавања млека била течна, па сам накнадно додала још 2-3 кашике брашна.


祝┏┯┓┏┯┓┏┯┓┏┯┓┏┯┓┏┯┓   (\ /)
   福┠恭┠┨賀┠┨新┠┨年┠┠快┨┠樂┨ღ( . .)ღ
 您┗┷┛┗┷┛┗┷┛┗┷┛┗┷┛┗┷┛c(”)(”)