недеља, 17. мај 2015.

ЧОКОЛАДНИ ЈАФА КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА

Чоколадни јафа колач са јабукама
За кору: 
  • 4 јаја, 
  • 200 г шећера, 
  • 1 чаша уља, 
  • 2 чаше брашна, 
  • 1 чаша јогурта, 
  • 1 кашика какаоа,
  • 1 кесица пзп-а,
  • 1 кесица ванилин шећера, 
  • 2 кашике рума
За фил: 
  • 3 веће јабуке, 
  • 1/2 чаше воде, 
  • 150 г шећера, 
  • 3 кашике рума, 
  • 200 г путера, 
  • 100 г чоколаде
Чоколадни јафа колач са јабукама
Припрема: 
  1. Сјединити састојке за кору па је испећи у подмазаном и брашном посутом плеху. Прохлађену кору извадити из плеха па је пресећи на два дела као када сечемо коре за торту. Ја обично користим конац за то, али овде не треба пазити да делови буду једнаки. Напротив, тањи део ћемо вратити у тепсију, а дебљи измрвити у ванглу. 
  2. Опране и ољуштене јабуке исећи на коцкице па их 10-ак минута кувати у води са шећером. Додати и чоколаду, путер и рум. Сјединити па прелити преко коре коју смо измрвили у вангли. Све добро промешати и сјединити па прелити преко коре у тепсији. Поравњати. Одозго по жељи прелити глазуром од чоколаде или умућеним шлагом. Охлађен колач сећи на коцке или штангле.
  3. У сезони, служити уз јагоде. Комбинација је одлична.
Чоколадни јафа колач са јабукама

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...