Састојци:
- 200 мл воде + вода за желатин
- 700 г шећера
- 30 г "Dr.Oetker" желатина
- 1 бочица екстракта од банане
- 200 г "Менаж" чоколаде
Припрема:
- Шећер и 200 мл воде ставити да проври.
- За то време размутити желатин у млакој води тј. по упутству на кесици.
- Чим проври вода са шећером склонити је са ватре и додати размућени желатин.
- Масу миксером мутити непрекидно 15 минута.
- На пола времена додати екстракт банане.
- Разлити у плех подмазан уљем.
- Кад се маса стегне прелити је глазуром од чоколаде.
Чоколадне бананице |
Draga moja,samo jedno pitanjce. Kako si uspela da ovako fino iseces parcice? Ja sam jednom napravila i uzasno sam isekla jer se masa stalno lepila za noz. Gde sam pogresila? :) Pozdrav!
ОдговориИзбришиMozda da umocis noz u vrucu vodu pre nego sto pocnes da seces(bar meni to pomaze).
ОдговориИзбришиJa ne volim banane sveze osim kad su ovako u kolacu pa cu bas da ga probam:)
Andrijana, i ja isto kao i Džoli, umačem nož u vruću vodu :) Ali, i tako su vrlo nezgodne za seckanje.
ОдговориИзбришиDžoli, ovaj kolač nema veze sa bananama, već je pokušaj da se u domaćoj radinosti naprave one kupovne bananice. Ne znam da li si ih nekad jela??
mmmmm.... mogla bih koju....
ОдговориИзбришиObozavam tvoj blog.Ovaj recept je predobar!
ОдговориИзбриши