понедељак, 27. јун 2011.

"ЧОКОЛАДНЕ БАНАНИЦЕ"

Састојци
  • 200 мл воде + вода за желатин
  • 700 г шећера 
  • 30 г "Dr.Oetker" желатина 
  • 1 бочица екстракта од банане 
  • 200 г "Менаж" чоколаде 
Припрема
  1. Шећер и 200 мл воде ставити да проври. 
  2. За то време размутити желатин у млакој води тј. по упутству на кесици. 
  3. Чим проври вода са шећером склонити је са ватре и додати размућени желатин. 
  4. Масу миксером мутити непрекидно 15 минута. 
  5. На пола времена додати екстракт банане. 
  6. Разлити у плех подмазан уљем. 
  7. Кад се маса стегне прелити је глазуром од чоколаде.
Чоколадне бананице
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...