|
Виршле у мрежици |
Рецепт сам пронашла у часопису "Добра храна" (бр. 54, април 2012.) под називом "Плетенице".
|
Виршле у мрежици |
Састојци:
- 500 г брашна,
- 1/2 коцкице свежег квасца,
- 100 мл уља,
- 150 мл млека,
- 1 кашичица шећера,
- сусам,
- 1 јаје,
- со,
- 8-10 пилећих виршли.
|
Виршле у мрежици |
Припрема:
- У млако млеко додамо кашичицу шећера и квасац, промешамо, оставимо на топлом и сачекамо да надође.
- У посуду за мешење сипамо половину количине брашна, додамо надошао квасац, со по укусу и уље. Промешамо.
- Постепено додајемо преостало брашно и ручно месимо док тесто не почне да се одваја од посуде. Умешено тесто покријемо и оставимо на топлом да нарасте.
- Пилеће виршле очистимо од фолије и уздуж пресечемо на пола.
- Надошло тесто истањити оклагијом на дебљину од 0,5 цм. Округлим, зупчастим ножем исечемо траке ширине 1,5 цм. Дужине трака одредимо према дужини виршли.
- Плех обложимо папиром за печење и директно на њему формирамо мрежице јер ће вам можда бити незгодно да их готове пребацујете са радне површине.
- Узети три траке теста и две половине виршле и наизменично их поређати у вертикалном поретку. Затим узети још четири краће траке теста па их хоризонтално уплести између теста и виршли.
- На исти начин уплести преостале виршле у мрежице, премазати их умућеним јајетом и посути сусамом.
- Пећи у загрејаној рерни на 200 степени док не порумене.
|
Виршле у мрежици |
Jako dekorativno, super ideja :)
ОдговориИзбришиЗа предјело, занимљиву вечеру.... :)
ОдговориИзбришиJako lepo izgleda. Klinci bi se odusevili! :)
ОдговориИзбришиДа, моји су једва дочекали да буде готово :)
ОдговориИзбришиOdlično i fino!
ОдговориИзбриши