недеља, 27. децембар 2015.

ХЛЕБ са кромпиром и шунком

Још један хлеб направљен у мини пекари. Изузетно укусан. Миришљав, мекан, крцкаве корице, ароматичан. Овај хлеб ће се често наћи на нашој трпези, нарочито за вечеру. Уз овај хлеб је довољно послужити кувано јаје или комад сира. Ко воли, може само нанети мало маслаца. Пиће по избору. Чај, јогурт, какао....


Хлеб са кромпиром и шунком
За хлеб од 1000 г потребно је припремити:
  • 175 мл млека
  • 50 г маслаца
  • 1,5 кашичицу соли
  • 500 г непросејаног брашна
  • 250 г куваног кромпира
  • 2,5 кашичице сувог квасца
  • 1 кашичицу шећера
  • 80 г шунке
  • 1 црни лук
Хлеб са кромпиром и шунком
Припрема:
  1. Кромпир скувати и изрендати.
  2. Шунку и црни лук исецкати. Шунку лагано пропржити па додати и лук. Пржити док лук не постане стакласт. Оставити са стране да се прохлади.
  3. У посуду за печење ставити млеко, маслац и со.
  4. Додати брашно, изрендани кромпир, суви квасац и шећер
  5. Одаберите програм 5, тежину хлеба и ниво запечености корице.
  6. Притисните тастер on/off.
  7. После првог звучног сигнала (након 20-ак минута), додајте смесу шунке и лука.
  8. На крају програма искључите апарат,  извадите посуду са хлебом из апарата, оставите је неких 15 минута на жици да се прохлади и онда извадити хлеб. 
Хлеб са кромпиром и шунком
Напомена:
Хлебове који се праве са додатком млека није препоручљиво пећи са одложеним стартом.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...