четвртак, 04. новембар 2010.

ЗАПЕЧЕНЕ ЈАБУКЕ

Савршена комбинација меканих и сочних јабука и крцкавог теста!
Запечене јабуке
Састојци:
  • 1 кг јабука
  • сок једног лимуна
  • 1-2 кашичице цимета
  • 100 г шећера
  • 75 г сувог грожђа
  • 175 г брашна
  • мало соли
  • 150 г бутера/маслаца
  • 50 г ораха
Припрема:
  1. Ољуштене јабуке исеците на кришке, одсеците део са семенкама, па насецкајте на комаде. Попрскајте соком од лимуна. 
  2. Цимет, 25г шећера и суво грожђе измешајте и распоредите по подмазаном плеху. 
  3. Брашно, 60г шећера и мало соли измешајте, па додајте кашику бутера и мешајте да добијете растреситу смесу. У то умешајте исецкане орахе. 
  4. Преко сувог грожђа распоредите комаде јабука, одозго сипајте растреситу смесу. 
  5. На крају поспите преосталим шећером и насецкајте листиће преосталог бутера.
  6. Плех ставите у рерну загрејану на 200° и пеците 45'. 
  7. На половини печења плех можете да покријете фолијом да се ораси не препеку. 
  8. У том случају, кад скинете фолију оставите плех још неколико минута у рерни како би се ухватила крцкава корица.
Запечене јабуке


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...