Лично, нисам баш љубитељ пасуља, али не памтим да сам икад пробала овако добро јело. Мислим да ћу се од сад пасуљ чешће налазити на нашој трпези. И у овом рецепту мере су дате за једну особу, па их треба помножити бројем особа за које се јело спрема.
Пребранац с пршутом |
Састојци:
- 50 г пасуља тетовца
- 50 г исечене пршуте
- главица црног лука
- 2 кашике уља
- со
- бибер
- зачинска паприка
- ловоров лист
Припрема:
- Потопите пасуљ да надође преко ноћи. Сутрадан га кратко прокувајте, процедите, налијте водом и кувајте још мало, тј. док спремите остале састојке.
- На мало уља продинстајте сецкану пршуту и на ребарца исецкани лук, па зачините. У овом случају, ја нисам додавала со овде јер је месо већ било довољно слано, али сам додала мало соли у воду у којој се кувао пасуљ.
- Пропржени лук спојите са процеђеним пасуљем (сачувајте воду) па пребаците у посуду у којој ће се пребранац пећи. Додајте и ловоров лист па налијте процеђеном водом и ставите у рерну да се запече.
- Ја сам користила димљену говеђу печеницу која је била сечена на врло танке парчиће па сам на пола печења пребранац покрила фолијом како се месо не би препекло.
- Служити уз купус салату и хлеб.
Пребранац с пршутом |
Нема коментара:
Постави коментар