уторак, 02. новембар 2010.

КОЛАЧ СА ЦИМЕТОМ

Може и за доручак уз шољу млека. Оригинални рецепт можете наћи на блогу "Шта има за вечеру". 
Колач са циметом
Састојци:
  • 300 г брашна
  • 200 г шећера
  • 3 јаја
  • 1,5 дл млека
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1 кашика млевеног цимета
  • путер и брашно за подмазивање модле
  • прстохват соли
Припрема:
  1. Миксером умутити јаја са шећером док смеса не постане светла и пенаста. 
  2. Додајте брашно помешано са прашком за пециво, млеко, прстохват соли и млевени цимет па све добро умутити у хомогену масу.
  3. Путером подмазати округлу модлу (којој се скидају странице), пречника 26цм, па је поспите брашном.
  4. Сипајте смесу у тако припремљену модлу, поравњајте и пеците у загрејаној рерни на 200°Ц, 40-45'.
  5. Када је колач печен, охладите га, отворите модлу, пребаците колач на тањир и украсите шећером у праху. 
  6. Овај колач обавезно послужите уз неку мармеладу или џем.
Колач са циметом