Ево једног врло укусног и једноставног колача који сам нашла на Андријанином блогу. На слици се лепо види да смо били нестрпљиви да пробамо колач, тако да нисам сачекала да се чоколада добро стегне пре него што смо га исекли на парчиће. Мало се разлила приликом сечења, али мени се допада и овако.
За коре:
- 3 јаја
- 2 кашике брашна
- 2 кашике шећера
- 1 кашика какаоа
- 1/2 кесице прашка за пециво
- 3 кашике топле воде
За фил:
- 1л млека
- 250 г шећера
- 100 г густина
- 1 ванилин шећер
- 250 г путера/маслаца
За глазуру:
- 200 г чоколаде за кување
- 4 кашике уља
Припрема:
- Беланца и шећер умутити па додати жуманца. Помешати брашно и прашак за пециво, додати у смесу и лагано промешати варјачом. На крају додати какао и топлу воду. Смесу сипати у плех обложен папиром за пелење и пећи на 180°С свега 10 минута. Направити две такве коре.
- Одвојити мало млека па у њему жицом за мућење добро размутити густин. Пазити да не остану грудвице. У преостало млеко додати шећер и ванилин шећер и пустити да прокључа па додати размућени густин. Мешати док се фил не згусне (што се у мом случају десило практично одмах!) па склонити са рингле и оставити да се прохлади. У прохлађен фил додати омекшао путер и умутити миксером да се лепо сједини.
- На кору нанети половину фила, ставити другу кору и онда другу половину фила. Цео колач прелити глазуром од чоколаде која је на тихој ватри отопљена са мало уља. Сећи на коцке кад се добро стегне 😉
Киндер колач |
Dragana svrati i do mene,i tamo te ceka jos jedna nagradica za ovako lep blog:)
ОдговориИзбришиHvala Majo!
ОдговориИзбришиThank you Paula! You are very kind! Your blog is awesome! :)