Људи са осетљивим желуцем жале се на болове када у јелу има прженог лука. У многим јелима пржени лук је неопходан додатак. Али постоји мали трик: лук ће бити лакше сварљив ако га спустите у вруће уље, а одмах затим додате кашику-две вруће воде. Тако се лук више кува него пржи, укус јела се нимало не мења, а стомак га лакше подноси.
четвртак, 18. новембар 2010.
ЛУК ЗА ОСЕТЉИВЕ
Људи са осетљивим желуцем жале се на болове када у јелу има прженог лука. У многим јелима пржени лук је неопходан додатак. Али постоји мали трик: лук ће бити лакше сварљив ако га спустите у вруће уље, а одмах затим додате кашику-две вруће воде. Тако се лук више кува него пржи, укус јела се нимало не мења, а стомак га лакше подноси.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Hvala na jako korisnom savetu :)
ОдговориИзбришиDa, bas odlican savet!
ОдговориИзбришиKod mene te ceka jedna nagradica pa svrati da je preuzmes kad uhvatis vremena :)