Ова чорбица се прави као обична, бистра чорба, али због моје деце која не воле кад "свашта плива" у тањиру, направила сам је као крем чорбу и била сам више него задовољна.
Пилећа чорбица са кукурузом |
Мере за једну особу:
- 2 кашике уља
- 100 г пилећег карабатака (ја сам користила батак са карабатаком)
- шаргарепа
- 50 г кукуруза шећерца
- 50 г целера
- кашика сецканог першуна
- со
- бибер
Месо и поврће скувајте. Пребаците у блендер, наравно претходно одвојте месо од коске, па изблендовано вратите у шерпу. Чорбицу зачините па прокувајте још кратко. Количину воде прилагодите густини чорбице и броју особа. Служите са кукурузним хлебом.
Нема коментара:
Постави коментар