|
Торта од пирича |
Када спремам пиринач као прилог уз неко друго јело, најукуснији је кад му пред крај кувања додам јаје умућено са павлаком. Ево једног проширеног и допуњеног рецепта за пиринач са јајетом и павлаком који врло брзо постаје укусна вечера. Такође се може служити и као хладно предјело.
|
Састојци за торту од пиринча |
Састојци:
- 2 шоље пиринча
- 1 кисела павлака
- 5 јаја
- 200 г саламе
- 1,5 кашичица соли
- путер и презле (за подмазивање плеха)
Припрема:
Скувајте пиринач. Умутите јаја и павлаку, додајте скуван пиринач, со и саламу исецкану на коцкице. Смесу сипајте у подмазан и презлама посут плех и пеците у рерни на 200°С док не порумени. Дужина печења зависи од рерне, али потребно је око 30'-45'.
|
Торта од пиринча |
Нема коментара:
Постави коментар