среда, 17. новембар 2010.

ТОРТА ОД ПИРИНЧА

Торта од пирича
Када спремам пиринач као прилог уз неко друго јело, најукуснији је кад му пред крај кувања додам јаје умућено са павлаком. Ево једног проширеног и допуњеног рецепта за пиринач са јајетом и павлаком који врло брзо постаје укусна вечера. Такође се може служити и као хладно предјело.
Састојци за торту од пиринча
Састојци:
  • 2 шоље пиринча
  • 1 кисела павлака
  • 5 јаја
  • 200 г саламе
  • 1,5 кашичица соли
  • путер и презле (за подмазивање плеха)
Припрема:
Скувајте пиринач. Умутите јаја и павлаку, додајте скуван пиринач, со и саламу исецкану на коцкице. Смесу сипајте у подмазан и презлама посут плех и пеците у рерни на 200°С док не порумени. Дужина печења зависи од рерне, али потребно је око 30'-45'.

Торта од пиринча

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...