  | 
| Торта од пирича | 
Када спремам пиринач као прилог уз неко друго јело, најукуснији је кад му пред крај кувања додам јаје умућено са павлаком. Ево једног проширеног и допуњеног рецепта за пиринач са јајетом и павлаком који врло брзо постаје укусна вечера. Такође се може служити и као хладно предјело.
  | 
| Састојци за торту од пиринча | 
Састојци:
- 2 шоље пиринча
 
- 1 кисела павлака
 
- 5 јаја
 
- 200 г саламе
 
- 1,5 кашичица соли
 
- путер и презле (за подмазивање плеха)
 
 
Припрема:
Скувајте пиринач. Умутите јаја и павлаку, додајте скуван пиринач, со и саламу исецкану на коцкице. Смесу сипајте у подмазан и презлама посут плех и пеците у рерни на 200°С док не порумени. Дужина печења зависи од рерне, али потребно је око 30'-45'.
  | 
| Торта од пиринча | 
 
 
 
Fantasticno!!!
ОдговориИзбриши