субота, 18. август 2012.

МАК КОЦКЕ

Потребно је:
  • 250 г кекса, 
  • 250 г млевеног мака, 
  • 200 мл воде, 
  • 300 мл млека,  
  • 100 г шећера, 
  • 2 кесице ванилин шећера, 
  • 2 кесице шлага у праху, 
  • цимет 
Припрема: 
  1. Воду, млеко, шећер и ванилин шећер прокувати.
  2. Затим додати млевени мак и на тихом кувати док се не згусне. Можда сам мало и журила, али некако сам имала утисак да се никад неће згуснути довољно, па сам додала две кашичице густина. 
  3. Кекс поређати на дно плеха (тепсије, тацне...) па нанети топао мак. 
  4. По жељи можете одозго поређати још један слој кекса, а и не мора. Ако наносите овај слој онда кекс само мало натопите млеком. 
  5. Оставити да се хлади.
  6. На охлађен колач нанети умућен шлаг и посути циметом. 
  7. Служити исечено на коцке.  
Мак коцке
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...