Потребно је:
- 250 г кекса,
- 250 г млевеног мака,
- 200 мл воде,
- 300 мл млека,
- 100 г шећера,
- 2 кесице ванилин шећера,
- 2 кесице шлага у праху,
- цимет
Припрема:
- Воду, млеко, шећер и ванилин шећер прокувати.
- Затим додати млевени мак и на тихом кувати док се не згусне. Можда сам мало и журила, али некако сам имала утисак да се никад неће згуснути довољно, па сам додала две кашичице густина.
- Кекс поређати на дно плеха (тепсије, тацне...) па нанети топао мак.
- По жељи можете одозго поређати још један слој кекса, а и не мора. Ако наносите овај слој онда кекс само мало натопите млеком.
- Оставити да се хлади.
- На охлађен колач нанети умућен шлаг и посути циметом.
- Служити исечено на коцке.
Мак коцке |
Ovo je vrh zivota!
ОдговориИзбришиodlican recept za ove vrele dane!
ОдговориИзбриши