среда, 15. март 2017.

ВЕГЕТАРИЈАНСКЕ БОЛОЊЕЗЕ

Вегетаријанске болоњезе

☺ 125 г сојиних љуспица
☺ 2 кашике маслиновог уља
☺ 1 главица црног лука
☺ 2 чена белог лука
☺ 1 кашика пиреа од парадајза (из тубе)
☺ оригано, тимијан
☺ 400 г пасираног парадајза
☺ 1 кашика соја соса
☺ 1,5 дл бујона од поврћа
☺ со, бибер

Вегетаријанске болоњезе
Прво је потребно избланширати сојине љуспице. То значи да треба да се прокувају у врелој води 1-3 минута како би набубриле. Добро их оцедити од воде. Припремите бујон од поврћа.
На загрејаном уљу пржити црни и бели лук и сојине љуспице. Додати пире од парадајза, оригано и тимијан и динстати још 2 минута. Додајте пасирани парадајз, соја-сос и бујон, сједините мешањем и оставите да се крчка 15-20 минута. Пре краја додајте со и бибер по укусу. Док се сос крчка, скувајте шпагете по упутству на паковању. Служите заједно.

Вегетаријанске болоњезе