среда, 22. септембар 2010.

УШТИПЦИ ОД ТИКВИЦА

Тиквице... мммм! Шта да Вам кажем, могла бих да их једем сваки дан за време сезоне. Најрадије спремам мусаку од тиквица, али моји клинци више воле ове уштипке. Што се тиче неке тачне мере, прилагодите је броју особа. Ја ове уштипке обично правим од једне или две тиквице у зависности од величине и рендам их на ситно јер правим порције за децу.

Значи, тиквицу-две (зависно од величине) очистити, изрендати и оцедити од вишка течности, додати јаје-два, со по укусу, мало прашка за пециво и брашна по потреби. Кашичицом вадити и пржити на врелој масноћи. Готове вадити решеткастом кашиком или виљушком и стављати на кухињски папир да се оцеде од масноће. Служити уз неку салату или чак као прилог месу. Моји клинци их воле само преливене мајонезом.

Уштипци од тиквица
Ако на овај начин желите да спремите тиквице за главно јело онда користите најмање 4 тиквице и 6 јаја. Када их правим за "одрасле" онда тиквице рендам на крупно и стављам и зачин и бибер. Масу за пржење у овом случају вадим великом кашиком тако да су веће и дебље, више су пљескавице од тиквица, а не уштипци.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...