СЛАТКА ПИТА С ТИКВИЦАМА
|
Слатка пита с тиквицама |
Састојци:
- 500 г готових кора за питу,
- 400 - 500 г тиквица (3 мале тиквице),
- 5 јаја,
- 10 кашика гриза,
- 10 кашика шећера,
- 3 кесице ванилин-шећера,
- 1 кесица цимета,
- уље.
|
Слатка пита с тиквицама |
Припрема:
- Тиквице очистити, изрендати и оставити да се оцеде.
- Умутити јаја са шећером па додати гриз, ванилин-шећер, цимет и оцеђене тиквице. Тиквице по потреби додатно оцедите стиском руке.
- Поделити коре тако да свака група има по 3 коре.
- Прву кору попрскати са мало уља. Другу такође. На трећу нанети фил од јаја и тиквица.
- Уролати и ставити у подмазан плех. Поступак понављати док има материјала.
- Коре благо науљити па пећи на температури од 220 степени док пита не порумени.
- Печену питу извадити из рерне и топлу је попрскати минералном водом. (Може и обичном)
- Покрити чистом крпом и сачекати да се прохлади. Млаку питу посути шећером у праху.
- Сећи на парчад и уживати.
|
Слатка пита с тиквицама |
|
Слатка пита с тиквицама |
Нема коментара:
Постави коментар