среда, 30. јул 2014.

СЛАТКА ПИТА С ТИКВИЦАМА

Слатка пита с тиквицама
Састојци: 
  • 500 г готових кора за питу, 
  • 400 - 500 г тиквица (3 мале тиквице), 
  • 5 јаја, 
  • 10 кашика гриза, 
  • 10 кашика шећера, 
  • 3 кесице ванилин-шећера, 
  • 1 кесица цимета, 
  • уље. 
Слатка пита с тиквицама
Припрема: 
  1. Тиквице очистити, изрендати и оставити да се оцеде. 
  2. Умутити јаја са шећером па додати гриз, ванилин-шећер, цимет и оцеђене тиквице. Тиквице по потреби додатно оцедите стиском руке. 
  3. Поделити коре тако да свака група има по 3 коре. 
  4. Прву кору попрскати са мало уља. Другу такође. На трећу нанети фил од јаја и тиквица. 
  5. Уролати и ставити у подмазан плех. Поступак понављати док има материјала. 
  6. Коре благо науљити па пећи на температури од 220 степени док пита не порумени.
  7. Печену питу извадити из рерне и топлу је попрскати минералном водом. (Може и обичном)
  8. Покрити чистом крпом и сачекати да се прохлади. Млаку питу посути шећером у праху. 
  9. Сећи на парчад и уживати. 
Слатка пита с тиквицама
Слатка пита с тиквицама

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...