среда, 13. април 2011.

КОЛАЧ СА ВИШЊАМА

Малени, лагани колач, без брашна. Препоручујем после ручка уз поподневну кафицу. 😊

Колач са вишњама
Потребно је:
  • 3 јаја
  • 100 г шећера
  • 20 г ванилин шећера
  • 100 г млевеног кекса
  • 10 г прашка за пециво
  • 200 г вишања (без коштица)
Колач са вишњама
Поступак:
  1. Пенасто умутити жуманца са шећером и ванилин шећером, па лагано додати улупану пену од беланаца и на крају додати прашак за пециво и млевени кекс. 
  2. Масу излити у подмазан калуп и по површини поређати вишње. Ставити у загрејану рерну и пећи на 180 степени, док не порумени и ухвати корицу. 
  3. Чачкалицом проверити да ли је унутрашњост печена. Служити охлађено.
Колач са вишњама
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...