Кромпир пуњен зачињеним сиром |
Намирнице:
- 6 - 8 кромпира средње величине,
- 200 г крем сира,
- 2 кашике путера,
- 1/2 кашичице сецканог першуна,
- 1/2 кашичице оригана,
- 1/2 кашичице босиљка,
- со
Кромпир пуњен зачињеним сиром |
- Кромпир у љусци кувати у посољеној води са мало уља.
- Скуван, али не раскуван кромпир, охладити под водом, по жељи ољуштити и пресећи на пола по дужини.
- Пажљиво издубити средину.
- Помешати крем сир, путер, першун, оригано, босиљак и со по укусу.
- Напунити половине кромпира и пећи у загрејаној рерни на 180°Ц.
- Служити топло.
Ovo me je oduševilo. Oduševilo! Fantastično jelo za sva godišnja doba..uz salaticu..<3
ОдговориИзбриши:) Баш ми је драго. Да, може се јести независно од годишњег доба, а мере се могу прилагођавати броју ососба и укусу.
Избриши