петак, 8. август 2014.

КРОМПИР ПУЊЕН ЗАЧИЊЕНИМ СИРОМ

 
Кромпир пуњен зачињеним сиром

Намирнице: 
  • 6 - 8 кромпира средње величине, 
  • 200 г крем сира, 
  • 2 кашике путера, 
  • 1/2 кашичице сецканог першуна, 
  • 1/2 кашичице оригана, 
  • 1/2 кашичице босиљка, 
  • со
Кромпир пуњен зачињеним сиром
Припрема:
  1. Кромпир у љусци кувати у посољеној води са мало уља. 
  2. Скуван, али не раскуван кромпир, охладити под водом, по жељи ољуштити и пресећи на пола по дужини.
  3. Пажљиво издубити средину.
  4. Помешати крем сир, путер, першун, оригано, босиљак и со по укусу.
  5. Напунити половине кромпира и пећи у загрејаној рерни на 180°Ц. 
  6. Служити топло. 

2 коментара:

  1. Ovo me je oduševilo. Oduševilo! Fantastično jelo za sva godišnja doba..uz salaticu..<3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Баш ми је драго. Да, може се јести независно од годишњег доба, а мере се могу прилагођавати броју ососба и укусу.

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...