недеља, 13. јул 2014.

ПИЛЕТИНА СА ЦВЕКЛОМ

Пилетина са цвеклом
Намирнице: 
  • 2 шаргарепе, 
  • 1 већа или 2 мање цвекле, 
  • 400 - 500 г белог пилећег меса, 
  • 125 г фета сира, 
  • со, зачин, 
  • уље, јабуково сирће. 
Пилетина са цвеклом
Припрема: 
  1. Пилеће месо исећи на шницле, посути зачином и испржити на уљу. 
  2. У другој посуди изрендати цвеклу и шаргарепу.
  3. Додати им две кашичице јабуковог сирћа и мало соли и промешати. 
  4. На тањир ставити пилеће шницле, додати смесу од цвекле и шаргарепе.
  5. Посути уситњеним фета сиром и служити. 
Напомена: 
Салата је укуснија са више фета сира. Моја деца потпуно уситне сир и умешају га у смесу и само тако воле.
Пилетина са цвеклом