![]()  | 
| Аргентинска пилетина | 
- 1 пиле исечено на комаде,
 - со, бибер,
 - маслиново уље,
 - 2 чена белог лука,
 - 2 парадајза,
 - 1 лист ловора,
 - 1/4 кашичице мајорана,
 - 1 кеса смрзнутог кукуруза шећерца (450 г)
 
Припрема: 
- Скувати кукуруз па га процедити.
 - Скинути кожицу са пилета.
 - Посолити и побиберити по укусу.
 - У великом тигању (тефлонском) загрејати уље и пржити пилетину уз повремено окретање док не порумени и не запече се.
 - Кад је пилетина готова, извадити је из тигања и држати на топлом месту.
 - У том уљу продинстати уситњен бели лук, додати исечен парадајз, ловор и мајоран па динстати око 10 минута.
 - Додати и скуван кукуруз.
 - Служити са комадима пилетине.
 
Напомена: 
Уколико пилетину исечете на сасвим ситне комаде онда је можете умешати директно у сос са кукурузом и тако служити. Мени се тако више допада, али за овај пут сам удовољила укућанима како би свако могао да изабере део пилета који воли. 
Парадајзу можете одстранити средину и у сос додати само исечено месо. Или га додати на самом крају како не би пустио много сока.
Парадајзу можете одстранити средину и у сос додати само исечено месо. Или га додати на самом крају како не би пустио много сока.

Нема коментара:
Постави коментар