Аргентинска пилетина |
- 1 пиле исечено на комаде,
- со, бибер,
- маслиново уље,
- 2 чена белог лука,
- 2 парадајза,
- 1 лист ловора,
- 1/4 кашичице мајорана,
- 1 кеса смрзнутог кукуруза шећерца (450 г)
Припрема:
- Скувати кукуруз па га процедити.
- Скинути кожицу са пилета.
- Посолити и побиберити по укусу.
- У великом тигању (тефлонском) загрејати уље и пржити пилетину уз повремено окретање док не порумени и не запече се.
- Кад је пилетина готова, извадити је из тигања и држати на топлом месту.
- У том уљу продинстати уситњен бели лук, додати исечен парадајз, ловор и мајоран па динстати око 10 минута.
- Додати и скуван кукуруз.
- Служити са комадима пилетине.
Напомена:
Уколико пилетину исечете на сасвим ситне комаде онда је можете умешати директно у сос са кукурузом и тако служити. Мени се тако више допада, али за овај пут сам удовољила укућанима како би свако могао да изабере део пилета који воли.
Парадајзу можете одстранити средину и у сос додати само исечено месо. Или га додати на самом крају како не би пустио много сока.
Парадајзу можете одстранити средину и у сос додати само исечено месо. Или га додати на самом крају како не би пустио много сока.
Нема коментара:
Постави коментар