- 600 г кромпира
- 3 шаргарепе
- 300 г броколија
- 300 г белог пилећег меса
- 3 кашичице зачина
- кесица крем супе од печурака (може она мања, за три тањира)
- 2 кашике уља
- 4 дл густог јогурта
- 1 јаје
- уситњен (или нарендан) сир (овчији или неки други)
Запечено поврће са пилетином |
Припрема:
- Поврће исецкати на коцкице, обарити га, процедити и охладити.
- Месо исећи на коцкице, посути га 1 кашиком супе од печурака и 1 кашичицом зачина и добро промешати.
- Додати му 2 кашике уља и 2 кашике воде, измешати да се све замасти и сипати у загрејан тигањ.
- Динстати неколико минута уз мешање, па кад је месо побелело и омекшало, склонити са ватре.
- Прохлађено поврће зачинити са 2 кашике супе од печурака и 2 кашичице зачина и промешати.
- У подмазану посуду ставити слој поврћа, па месо и на крају прекрити остатком поврћа.
- Умутити јаје и јогурт па залити поврће.
- Преко распоредити уситњен сир и пећи на 220 степени док се лепо не запече.
Запечено поврће са пилетином |
Нема коментара:
Постави коментар