- 600 г кромпира
 - 3 шаргарепе
 - 300 г броколија
 - 300 г белог пилећег меса
 - 3 кашичице зачина
 - кесица крем супе од печурака (може она мања, за три тањира)
 - 2 кашике уља
 - 4 дл густог јогурта
 - 1 јаје
 - уситњен (или нарендан) сир (овчији или неки други)
 
![]()  | 
| Запечено поврће са пилетином | 
Припрема: 
- Поврће исецкати на коцкице, обарити га, процедити и охладити.
 - Месо исећи на коцкице, посути га 1 кашиком супе од печурака и 1 кашичицом зачина и добро промешати.
 - Додати му 2 кашике уља и 2 кашике воде, измешати да се све замасти и сипати у загрејан тигањ.
 - Динстати неколико минута уз мешање, па кад је месо побелело и омекшало, склонити са ватре.
 - Прохлађено поврће зачинити са 2 кашике супе од печурака и 2 кашичице зачина и промешати.
 - У подмазану посуду ставити слој поврћа, па месо и на крају прекрити остатком поврћа.
 - Умутити јаје и јогурт па залити поврће.
 - Преко распоредити уситњен сир и пећи на 220 степени док се лепо не запече.
 
![]()  | 
| Запечено поврће са пилетином | 



Нема коментара:
Постави коментар