Можда није фотогенично, али је ароматично и изузетно укусно и лагано летње јело. 
![]()  | 
| Запечени карфиол с павлаком | 
Намирнице: 
- 1 кг карфиола,
 - 300 г шаргарепе,
 - 100 г корена целера,
 - 100 г корена першуна,
 - 3 јајета,
 - 2 дл павлаке,
 - 50 г презли,
 - 50 г крављег сира,
 - уље, со
 
Припрема: 
- Поврће очистити и опрати.
 - Корен першуна и шаргарепу исећи на колутове, а целер на коцкице, па заједно са карфиолом раздвојеним на цветове, обарити у сланој води.
 - У ватросталну посуду сипати мало уља па додати скувано и оцеђено поврће.
 - Посебно умутити јаја са павлаком и презлама па прелити поврће.
 - Посути наренданим крављим сиром, попрскати са још мало уља и пећи у претходно загрејаној рерни на 200°Ц док не порумени.
 

Нема коментара:
Постави коментар