субота, 26. јул 2014.

ЗАПЕЧЕНИ КАРФИОЛ С ПАВЛАКОМ

Можда није фотогенично, али је ароматично и изузетно укусно и лагано летње јело.

Запечени карфиол с павлаком
Намирнице: 
  • 1 кг карфиола, 
  • 300 г шаргарепе, 
  • 100 г корена целера, 
  • 100 г корена першуна, 
  • 3 јајета, 
  • 2 дл павлаке, 
  • 50 г презли, 
  • 50 г крављег сира, 
  • уље, со 
Припрема: 
  1. Поврће очистити и опрати. 
  2. Корен першуна и шаргарепу исећи на колутове, а целер на коцкице, па заједно са карфиолом раздвојеним на цветове, обарити у сланој води. 
  3. У ватросталну посуду сипати мало уља па додати скувано и оцеђено поврће.
  4. Посебно умутити јаја са павлаком и презлама па прелити поврће. 
  5. Посути наренданим крављим сиром, попрскати са још мало уља и пећи у претходно загрејаној рерни на 200°Ц док не порумени.