Можда није фотогенично, али је ароматично и изузетно укусно и лагано летње јело.
|
Запечени карфиол с павлаком |
Намирнице:
- 1 кг карфиола,
- 300 г шаргарепе,
- 100 г корена целера,
- 100 г корена першуна,
- 3 јајета,
- 2 дл павлаке,
- 50 г презли,
- 50 г крављег сира,
- уље, со
Припрема:
- Поврће очистити и опрати.
- Корен першуна и шаргарепу исећи на колутове, а целер на коцкице, па заједно са карфиолом раздвојеним на цветове, обарити у сланој води.
- У ватросталну посуду сипати мало уља па додати скувано и оцеђено поврће.
- Посебно умутити јаја са павлаком и презлама па прелити поврће.
- Посути наренданим крављим сиром, попрскати са још мало уља и пећи у претходно загрејаној рерни на 200°Ц док не порумени.
Нема коментара:
Постави коментар