- 150 г млевеног кекса,
- 45 г путера,
- 3 кашике меда,
- 2 дл слатке павлаке,
- 200 г крем сира,
- 200 г црне чоколаде,
- чоколада у праху.
У млевени кекс додати омекшали путер и мед па све лепо сјединити. Смесу утиснути у мањи калуп па ставити у фрижидер да се хлади. (Ја сам користила срце калуп од 22 цм. Може и округли или четвртасти.) Чоколаду растопити на пари. Умутити слатку павлаку у чврст шлаг. Додати крем сир и растопљену чоколаду, добро измешати и нанети преко подлоге од кекса. Ставити у фрижидер на отприлике сат времена. Охлађен колач посути чоколадом у праху.
Кремасти чоколадни колач |
Нема коментара:
Постави коментар