уторак, 8. јул 2014.

КРЕМАСТИ ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ

Кремасти чоколадни колач
Потребне намирнице:
  • 150 г млевеног кекса, 
  • 45 г путера,  
  • 3 кашике меда, 
  • 2 дл слатке павлаке, 
  • 200 г крем сира,  
  • 200 г црне чоколаде,  
  • чоколада у праху.
Кремасти чоколадни колач
Припрема: 
У млевени кекс додати омекшали путер и мед па све лепо сјединити. Смесу утиснути у мањи калуп па ставити у фрижидер да се хлади. (Ја сам користила срце калуп од 22 цм. Може и округли или четвртасти.) Чоколаду растопити на пари. Умутити слатку павлаку у чврст шлаг. Додати крем сир и растопљену чоколаду, добро измешати и нанети преко подлоге од кекса. Ставити у фрижидер на отприлике сат времена. Охлађен колач посути чоколадом у праху.

Кремасти чоколадни колач





Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...