понедељак, 28. јул 2014.

ЧОКО-ВОЋНЕ ТОРТИЦЕ

Чоко-воћне тортице
Кора:
  • 8 јаја,
  • 200 г шећера,
  • 250 г брашна,
  • пола кесице прашка за пециво,
  • 5 кашика уља,
  • 5 кашика млека
Фил: 
  • 5 дл млека, 
  • 150 г шећера, 
  • 100 г чоколаде, 
  • 250 г маслаца, 
  • 2 пудинга са укусом ваниле (или слатке павлаке), 
  • 2 јаја 
Чоко-воћне тортице
Глазура
  • 3 ребра чоколаде, 
  • 3 кашике млека, 
  • 3 кашике шећера, 
  • 100 г маслаца 
Декорација: 
  • малине и 
  • купине. 
Чоко-воћне тортице
Припрема: 
  1. Од наведених намирница, испећи кору у великом плеху за рерну и оставити да се охлади. 
  2. Кад је кора потпуно хладна, чашом или округлом модлом вадити кругове, па сваки попречно пресећи на пола. 
  3. Одвојити 100 мл млека у који треба размутити прах за пудинг.
  4. У остатак млека, додати размућена јаја, шећер и чоколаду. Мешати на ватри, па кад млеко проври, додати и размућени прах за пудинг и на тихој ватри докувати у густ фил. 
  5. Оставити да се фил охлади па у хладан фил додати претходно умућен маслац. Сјединити. 
  6. Филом спајати по два круга. 
  7. Направити глазуру од наведених састојака и прелити целе тортице. 
  8. Украсити воћем. 
Чоко-воћне тортице
Напомена: 
Иако сам филом, не само спајала по два круга, већ и премазивала тортице остало је довољно за још једну велику кору. Тако да или дуплирајте састојке за коре па испеците две коре и добићете много финих тортица за већи број гостију, или смањите састојке за фил на пола и добићете (у зависности од величине чаше/модле) бар 12 тортица чистог хедонизма. Следећи пут, а то је врло ускоро, само за кућну варијанту, нећу вадити кругове јер има доста остатака од теста већ сећи квадрате и спајати у коцке. Уколико желите да целе тортице буду чоколадне у тесто додајте и мало просејаног какаоа. Део са воћем је најукуснији тако да воће слободно нанесите на целу горњу површину. 
Чоко-воћне тортице

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...