- 8 јаја,
- 200 г шећера,
- 250 г брашна,
- пола кесице прашка за пециво,
- 5 кашика уља,
- 5 кашика млека
Фил:
- 5 дл млека,
- 150 г шећера,
- 100 г чоколаде,
- 250 г маслаца,
- 2 пудинга са укусом ваниле (или слатке павлаке),
- 2 јаја
- 3 ребра чоколаде,
- 3 кашике млека,
- 3 кашике шећера,
- 100 г маслаца
Декорација:
- Од наведених намирница, испећи кору у великом плеху за рерну и оставити да се охлади.
- Кад је кора потпуно хладна, чашом или округлом модлом вадити кругове, па сваки попречно пресећи на пола.
- Одвојити 100 мл млека у који треба размутити прах за пудинг.
- У остатак млека, додати размућена јаја, шећер и чоколаду. Мешати на ватри, па кад млеко проври, додати и размућени прах за пудинг и на тихој ватри докувати у густ фил.
- Оставити да се фил охлади па у хладан фил додати претходно умућен маслац. Сјединити.
- Филом спајати по два круга.
- Направити глазуру од наведених састојака и прелити целе тортице.
- Украсити воћем.
Иако сам филом, не само спајала по два круга, већ и премазивала тортице остало је довољно за још једну велику кору. Тако да или дуплирајте састојке за коре па испеците две коре и добићете много финих тортица за већи број гостију, или смањите састојке за фил на пола и добићете (у зависности од величине чаше/модле) бар 12 тортица чистог хедонизма. Следећи пут, а то је врло ускоро, само за кућну варијанту, нећу вадити кругове јер има доста остатака од теста већ сећи квадрате и спајати у коцке. Уколико желите да целе тортице буду чоколадне у тесто додајте и мало просејаног какаоа. Део са воћем је најукуснији тако да воће слободно нанесите на целу горњу површину.
Чоко-воћне тортице |
Нема коментара:
Постави коментар