четвртак, 10. јул 2014.

ПЕЧЕНИ БАТАЦИ У МАРИНАДИ

Печени батаци у маринади од белог лука
Потребно је:  
  • пилећи батаци с карабатаком (количиину прилагодите броју особа),
  • 4 чена белог лука, 
  • кашичица јабуковог сирћа, 
  • кашичица жутог шећера, 
  • маслиново уље, 
  • со и бибер. 
Припрема: 
  1. За маринаду измешајте јабуково сирће, сецкани бели лук, жути шећер, маслиново уље, со и бибер.
  2. Опрано месо просушите папирним убрусом, сложите у суд у коме ћете их пећи, прелијте маринадом, покријте алу-фолијом и оставите да одстоје један сат пре печења. 
  3. Пеците их 15-20 минута на 220 степени, а затим скините фолију и допеците их откривене на 200 степени.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...