недеља, 25. септембар 2011.

ШАРЕНА ПРОЈА

Састојци
  • 3 јаја 
  • 250 г кукурузног брашна 
  • 100 г кукурузног гриза 
  • пола кашичице соли 
  • 2 кашике уља 
  • 3 дл минералне воде 
  • прашак за пециво 
  • 150 г белог сира 
  • 100 г прашке шунке 
  • 1 свежа црвена паприка 
  • 2 кисела краставца 
Припрема
  1. Умутити јаја, додати кукурузно брашно, кукурузни гриз, со, уље и све измешати. 
  2. У минералну воду додати прашак за пециво и сипати у масу. 
  3. Сир измрвити, а паприку, краставац и шунку исецкати на коцкице и додати у масу. Измешати да се све сједини. Тесто треба да је средње густине, зато по потреби додајте још минералне воде. 
  4. Масу сипати у подмазан плех или у калупе (по жељи), ставити у загрејану рерну и пећи на 200° око 30 минута. Испечену проју извадити из калупа, исећи и служити топлу или хладну. 
Мексичка проја