Састојци:
- 1,5 кг кромпира
- 250 г куване шунке
- 2 велике главице црног лука
- путер
За сос:
- 3 јаја
- 200 мл млека
- прстохват соли
- рендани мускатни орашчић
- 2 кашике презли
Припрема:
- Опрати кромпир па га ставити у шерпу с доста слане воде и кувати 20'.
- Одлити воду у којој се кромпир кувао па га оставити да се мало охлади.
- Укључити рерну на 200 степени да се за то време загрева.
- Шунку исећи на коцкице, а ољуштен лук на колутове.
- Ољуштити кромпир, па га такође исећи на колутове.
- Путером подмазати ватросталну чинију па поређати ред кромпира.
- На кромпир ставити комадиће путера.
- Покрити слојем шунке, па слојем колутова од лука.
- Последњи слој треба да буде кромпир с комадићима путера.
- Ставити у рерну.
- Умутити јаја, млеко, со и мускатни орашчић.
- Прелити вруће кромпире овим сосом и посути презлама.
- Вратити у рерну и пећи бар још 35 минута.
- Ако јело почне да загорева, прекрити тепсију алуминијумском фолијом.
Кромпир са шунком |
Кромпир са шунком |
Krompir mi se veoma dopada spremljen na ovaj ancin.
ОдговориИзбришиIzvini na malom trolu ali vidim imas i ti decu pa ako ti niej tesko pogledaj moj blog: Otvarajte Ormane ..stize Jesen..o pomoci deci U Beogradu
Hvala;)
Woow...fantastično izgleda tvoja musaka, a ja je obožavam!:)
ОдговориИзбришиLijep pozdrav:)