уторак, 20. септембар 2011.

КРОМПИР СА ШУНКОМ

Састојци
  • 1,5 кг кромпира 
  • 250 г куване шунке 
  • 2 велике главице црног лука 
  • путер 
За сос: 
  • 3 јаја 
  • 200 мл млека 
  • прстохват соли 
  • рендани мускатни орашчић 
  • 2 кашике презли 
Припрема: 
  1. Опрати кромпир па га ставити у шерпу с доста слане воде и кувати 20'.
  2. Одлити воду у којој се кромпир кувао па га оставити да се мало охлади.
  3. Укључити рерну на 200 степени да се за то време загрева.
  4. Шунку исећи на коцкице, а ољуштен лук на колутове.
  5. Ољуштити кромпир, па га такође исећи на колутове.
  6. Путером подмазати ватросталну чинију па поређати ред кромпира.
  7. На кромпир ставити комадиће путера.
  8. Покрити слојем шунке, па слојем колутова од лука.
  9. Последњи слој треба да буде кромпир с комадићима путера.
  10. Ставити у рерну.
  11. Умутити јаја, млеко, со и мускатни орашчић.
  12. Прелити вруће кромпире овим сосом и посути презлама.
  13. Вратити у рерну и пећи бар још 35 минута.
  14. Ако јело почне да загорева, прекрити тепсију алуминијумском фолијом.
Кромпир са шунком
Кромпир са шунком
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...